CoronaProtocol

 width=

 

Algemene regels

De bekende regels gelden nog altijd. Ze staan in de figuur bovenaan. Een belangrijke wijziging is de ingangstijd van de avondklok. Die gaat vanaf 23 maart in om 22.00 uur (was 21.00 uur), wat meer mogelijkheden geeft om ’s avonds langer te trainen.

Verantwoord sporten

Het NOC*NSF vernieuwt steeds haar protocol voor verantwoord sporten. Dat protocol kun je nalezen op www.nocnsf.nl De korfbalbond, het KNKV, volgt dit protocol. Op www.knkv.nl vind je onder de Frequently Asked Questions informatie over de toepassing van het protocol verantwoord sporten door korfbalverenigingen. Hieronder lees je hoe De Voltreffers dit doet.

Op en rond het veld (trainingen, wedstrijden en supporters)

Als basis gelden de regels voor het onderdeel Sport in de afbeelding hiervoor. Aanvullend:

  • Voorafgaand aan de training vraagt de trainer of iedereen gezond is;
  • Supporters en bezoekers zijn niet toegestaan. Voor de jongste jeugdleden (Kangoeroes) geldt dat er per kind 1 ouder als begeleider bij de trainingen aanwezig mag zijn.

Clubhuis, kleedkamers, doucheruimten en toiletten

Het clubhuis, de kleedkamers en doucheruimten van onze accommodatie blijven overeenkomstig de landelijke richtlijnen gesloten voor sporters en bezoekers. Alleen bouwvakkers hebben – i.v.m. de vernieuwing van de accommodatie – toegang, evenals de leden van de Beheercommissie die de vernieuwing begeleiden.

Vergaderingen

De maximale groepsgrootte voor gezelschappen is – binnen en buiten - 2 personen. Commissievergaderingen en andere vergaderingen of bijeenkomsten beperken zich dus tot dit maximale aantal van 2 personen. Vergaderen doe je bij voorkeur digitaal.

Toezicht en handhaving

We wijzen er op dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van anderen. Leef dit protocol van De Voltreffers na en spreek anderen daar zo nodig op aan.

De trainers zijn verantwoordelijk voor naleving van dit protocol tijdens de korfbaltrainingen. De activiteitencommissie is dat tijdens (fysieke) bindingsactiviteiten. Het bestuur is eindverantwoordelijk. De verenigingsvoorzitter, Leon Voogt (06 13268978), is het centraal aanspreekpunt, onder andere voor de gemeente en het KNKV.

De gemeente Oosterhout heeft een protocol voor buitensportaccommodaties opgesteld. Medewerkers van de gemeente handhaven op de juiste toepassing van deze protocollen. Onaangekondigd. Breng de vereniging en jezelf niet in de problemen. Leef ook de protocollen van de gemeente na. Ze zijn terug te vinden op de website van de gemeente.

Meer informatie en vragen ?

Algemene informatie over het Coronavirus staat op www.rijksoverheid.nl Het protocol verantwoord sporten vind je op de site van het NOC*NSF. Veel gestelde vragen over korfballen in het Coronatijdperk en de antwoorden daarop zijn na te lezen op de site van het KNKV.

Heb je dan nog vragen over dit protocol ? Mail die aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Updates

Het kan zijn dat volgende kabinetsmaatregelen aanleiding zijn om dit protocol van De Voltreffers aan te passen. Dat zal dan snel gebeuren. Communiceren doen we via onze website, onze Facebookpagina en ons clubblad (De Nieuwstreffer).